Mijn krullenreis

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 17:14

Graag neem ik je mee in mijn krullenreis! 

In 2019 ben ik begonnen met de CG-Methode. Dit is een speciale methode voor het krullend haar bedacht door Lorraine Massey en deze methode wordt beschreven in haar boekCurly Girl: The Handbook”. Het doel van deze methode is om jouw krullen weer helemaal gezond, shiney en bouncy te krijgen. Door middel van speciale technieken en het vermijden van 'slechte' ingrediënten zoals sulfaten, siliconen en uitdrogende alcoholen kun jij jouw prachtige krullen weer tot leven wekken. Over 'Hoe te starten met de Curly Girl Methode?' zal ik nog aparte blog(s) schrijven.

Er zijn een heleboel CG-producten op de markt en daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Op mijn Instagram @Foxcurlygirl test ik allerlei verschillende merken, dus als je het leuk vindt om reviews te lezen met foto's en filmpjes kun je altijd even een kijkje nemen. 

Mijn haren hebben heel wat doorstaan, vroeger was ik niet echt blij met mijn eigen haarkleur (koper-kleur) en heb ik het meerdere malen geverfd en geblondeerd. Ook was ik niet echt blij en zelfverzekerd over mijn krullen, omdat ze altijd pluizig waren en daarom heb ik het ook vaak gestijld met de stijltang.

Hierdoor is mijn haar flink beschadigd geweest en waren mijn krullen helemaal verdwenen! Mijn haar leek wel op een dood bosje met stro. Toen ik verzeild raakte met de CG-methode ben ik echt gaan zorgen voor mijn haar om deze weer helemaal gezond te maken. Dit is even een traject geweest waarbij ik ook meer dan de helft van mijn haar heb afgeknipt omdat dit niet gezond meer was. Dit noemen ze ook wel een 'big chop'. Dit kun je zien op de foto van 2019. Nu zijn we inmiddels ruim een jaar verder en zien mijn krullen eruit zoals op de recente foto van 2020. Wat een enorm verschil hè? 

En wanneer start jij? :)

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.